Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Bouwplan Buitenplaats Zuidwijk Onder Vuur Hier Wordt Zonder Onderbouwing Gezegd Dat Iets Niet Klopt

Bouwplan Buitenplaats Zuidwijk onder vuur: 'Hier wordt zonder onderbouwing gezegd dat iets niet klopt'

Bewonersgroepen in Amersfoort zijn boos over het bouwplan voor Buitenplaats Zuidwijk. Ze vinden dat de gemeente 'zonder onderbouwing' zegt dat hun bezwaren niet kloppen.

De bewoners maken zich zorgen over de komst van 1.200 woningen in hun buurt. Ze vrezen dat dit leidt tot meer verkeer, geluidsoverlast en een verslechtering van de luchtkwaliteit.

De gemeente Amersfoort erkent dat er zorgen zijn, maar zegt dat die 'ongegrond' zijn.

Volgens de gemeente is er uitgebreid onderzoek gedaan en zijn de zorgen van de bewoners niet onderbouwd. De gemeente zegt ook dat het bouwplan 'noodzakelijk' is om aan de groeiende vraag naar woningen in Amersfoort te voldoen.

  • De bewonersgroepen zijn echter niet overtuigd. Ze zeggen dat de gemeente 'geen enkel bewijs' heeft geleverd om hun zorgen te weerleggen.
  • Ze eisen dat de gemeente het bouwplan aanpast of zelfs helemaal schrapt.

De gemeente zegt dat ze bereid is om verder met de bewoners in gesprek te gaan, maar dat het bouwplan vooralsnog niet zal worden aangepast.

De bouw van Buitenplaats Zuidwijk zou in 2025 moeten beginnen.

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De bewonersgroepen hebben aangekondigd dat ze juridische stappen zullen ondernemen als het bouwplan niet wordt aangepast.

Het conflict tussen de gemeente Amersfoort en de bewonersgroepen is een voorbeeld van de spanning die kan ontstaan tussen de behoefte aan nieuwe woningen en de zorgen van bewoners over de gevolgen daarvan voor hun leefomgeving.


Comments